Sterke week en straf parcours leggen geblesseerde David Goffin geen windeieren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sterke week en straf parcours leggen geblesseerde David Goffin geen windeieren
Foto: © photonews

David Goffin moest in zijn halve finale op het ATP-toernooi van Cincinnati de handdoek gooien tegen Roger Federer, maar dat belette hem niet van een mooie zaak te doen op de wereldranglijst. Goffin kampeert opnieuw in de top 10.

Door een schouderblessure moest de Belgische nummer één in het begin van de tweede set de handdoek gooien tegen ex-nummer één Federer. Maar Goffin legde wel een mooie parcours af in Cincinnati door de halve finale te bereiken en eerder onder meer Kevin Anderson (ATP 6) en Juan Martin Del Potro (ATP 3) uit te schakelen. 

Het legde Goffin geen windeieren, want op de nieuwe ATP-ranking staat hij opnieuw 10e van de wereld. De Luikenaar stond sinds half juli buiten de top 10 na enkele moeilijke weken en maanden, maar heeft nu zijn plekje dus opnieuw heroverd. 

Nadal op 1

Rafael Nadal blijft de nummer één van de wereld, voor Roger Federer. De meest opvallende sprong komt van de winnaar in Cincinnati. Novak Djokovic gaat door zijn overwinning tegen Federer van de 10e naar de 6e plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws