David Goffin komt met verklaring voor opgave: "Het had geen zin"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin komt met verklaring voor opgave: "Het had geen zin"
Foto: © photonews

Geen finale in Cincinnati, wel een schouderblessure voor David Goffin na een ijzersterke week tennis. In zijn halve finale moest hij opgeven tegen ex-nummer één Roger Federer.

In de tweede set gooide Goffin de handdoek. "Ik voelde me geweldig en bewoog sterk", aldus onze landgenoot tegenover HLN. "Mijn forehand werkte ook heel goed. Vanop de baseline ging alles dan ook prima. Maar ik had last van mijn arm en mijn schouder. Na het verlies van set één zou ik nog twee sets moeten serveren om te winnen en dat had geen enkele zin."

Zelf had zijn tegenspeler Federer ook al door dat Goffin op een 'andere manier' serveerde. "Ik serveerde maar met 160 km/u en nog voelde ik mijn arm en schouder. Ik was een beetje anders aan het opslaan om de snelheid van de bal te camoufleren. Het was moeilijk geweest om daarmee te winnen."

Twee wedstrijden op één dag

De blessure komt mogelijk verder van de vermoeidheid van vrijdag, toen Goffin twee top 10-spelers op één dag klopte. "Twee wedstrijden, met zo'n intensiteit, op dezelfde dag winnen tegen twee toppers. Ik was zeer fier op die prestatie omdat ik het deed met een mooie attitude en een zeer goed niveau. Zoiets doet heel veel deugd voor het moreel", besluit Goffin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws