Van Herck niet te spreken over hervorming Davis Cup

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Van Herck niet te spreken over hervorming Davis Cup
Foto: © photonews

De Davis Cup zoals we hem nu kennen, is niet meer. Vanaf 2019 komt er één grote seizoensfinale in november. Ook kapitein Johan Van Herck is daar niet mee opgezet.

"De ziel van de sport verdwijnt. Het is iets dat al 118 jaar bestaat. Zowel nationaal als internationaal waren enorme hoogtepunten. Als je dit jaar nog kijkt naar Rafael Nadal in de kwartfinales tegen Duitsland, dat zijn onvergetelijke momenten. De Belgische ploeg heeft de voorbije jaren ook ongelooflijke momenten gehad. Dan komt dit hard aan", aldus Van Herck bij Sporza. België speelde recent twee keer de finale in 2015 en 2017.

Belgische topspelers niet meer in België?

"De thuiswedstrijden vallen weg. Misschien is er nog eentje in november. We hebben de voorbije jaren al veel thuis gespeeld, dus hoeveel keer het nog in België zal zijn, valt af te wachten. Dat is een van de discussies die we met de tennisbond hebben gehad. Hopelijk kunnen we de European Open in Antwerpen blijven ondersteunen en wordt dat een groot succes. Anders gaan we onze eigen topspelers in België niet meer aan het werk zien."

Met het nieuwe formaat komt er wel meer geld binnen. "Er komen nu heel wat extra middelen. Onze vraag was dan: als jullie ja stemmen, gebruik dan die middelen om het toptennis in België te ondersteunen. Daar zijn mogelijkheden en we hebben daar van de federatie garanties over gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws