Wat met de Davis Cup? Spelers en federatie zijn het oneens

Wat met de Davis Cup? Spelers en federatie zijn het oneens

Er is veel verdeeldheid in de Belgische tenniswereld over wat er moet gebeuren met de Davis Cup. In dat opzicht is het vandaag een belangrijke dag. Omstreeks 17u Belgische tijd zal er in Orlando gestemd worden over de hervorming van het format. De federatie zal het advies van de spelers niet volgen.

Er zullen 147 tennisbonden beslissen of de verandering voor de Davis Cup doorgaat of niet. Volgens het nieuwe format zou er in februari één voorronde komen voor 24 landen. Daaruit voegen de twaalf winnaars zich bij vier halvefinalisten van de vorige edities en twee wildcards. In november spelen ze met die achttien landen een soort wereldbeker in één stad op één week tijd met slechts twee enkelspelen en één dubbelspel.

Een erg druk schema dus, waardoor er tijdens die ontmoetingen twee wedstrijden minder afgewerkt zullen worden dan vroeger. De aloude traditie zegt immers dat een affiche in de Davis Cup bestaat uit vier enkelspelen en een dubbelspel. Vanaf de kwartfinales gaat men wel weer over tot directe uitschakeling. Deze wijziging moet heel wat meer geld in het laatje brengen bij de federaties.

SAMENWERKING TUSSEN ITF EN ATP?

Ondanks dat de meeste Belgische spelers tegen zijn, gaat ook onze federatie voor stemmen. In wel meer landen loopt de wens van de nationale bond niet gelijk met die van de spelers. "We moeten kijken naar het bredere plaatje", zegt CEO van Tennis Vlaanderen Gijs Kooken in HLN. "De Davis Cup is van levensbelang voor de ITF en zijn sponsors. De enige goeie oplossing zou een samenwerking tussen ITF en ATP zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws