Vrouwelijke toppers moeten zwoegen: verrassende uitschakeling, opgave en nipte winst

Vrouwelijke toppers moeten zwoegen: verrassende uitschakeling, opgave en nipte winst

Vroeg in het toernooi van Cincinnati moeten de topspeelsters al vol aan de bak. Serena Williams is al uitgeschakeld. Intussen vonden ook Garbiñe Muguruza, Caroline Wozniacki en Angelique Kerber meer tegenstand op hun weg dan hun lief is.

Voor Muguruza leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht. In haar partij tegen Tsurenko ging de ex-winnares van Wimbledon van 2-2 naar 2-6. Haar opponente klampte zich echter vast, kwam in de tweede set 5-3 voor en dwong een beslissende derde set af. Daarin liet Muguruza het bij een 1-4-voorsprong nog helemaal uit handen. Het was Tsurenko die zegevierde met 2-6, 6-4 en 6-4.

BERTENS PROFITEERT VAN OPGAVE WOZNIACKI

Australian Open-kampioene Caroline Wozniacki moest in haar wedstrijd al na vier spelletjes haar service inleveren en zag de Nederlandse Kiki Bertens de eerste set pakken met 6-4. De geblesseerde Wozniacki besloot hierop de strijd te staken.

Angelique Kerber plaatste zich wel voor de volgende ronde, maar het kostte bloed, zweet en tranen. In een eerste set vol breaks realiseerde Pavlyuchenkova er eentje meer dan Kerber. De Duitse zag een voorsprong van het bord verdwijnen in set twee alvorens finaal toch opnieuw toe te slaan. Eenzelfde scenario volgde in set drie. Kerber wist zo dus toch aan het langste eind te trekken met 4-6, 7-5 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws