Nederlander Haase verrast nummer vier van de wereld

Nederlander Haase verrast nummer vier van de wereld
Foto: © Photonews

Robin Haase mag dan geen wereldtopper zijn, in een goede dag kan hij iedereen aan. Eerder dit jaar dwong hij Goffin al tot een vijfsetter op Wimbledon en ook op hardcourt voelt Haase zich goed. Dat heeft Alexander Zverev intussen ook ondervonden.

Nochtans is Zverev aan een sterk jaar bezig en won hij op dezelfde ondergrond onlangs nog het toernooi van Washington. De jonge Duitser zette in Cincinnati ook meteen de toon. Hij zag wel een 4-1-voorsprong verloren gaan, maar kon nadien de eerste set alsnog veiligstellen.

Vanaf het begin van de tweede set ging Haase echter steeds harder op de deur kloppen. Met vier spelletjes op rij verzekerde hij zichzelf al snel van winst in de tweede set. Zverev naderde nog wel, maar niet voldoende om een derde set te vermijden.

BESLISSENDE BREAK IN SLOTFASE

Ook daarin was het Haase die beduidend beter van start ging. Hij ging meteen door de opslag van zijn tegenstander. In het achtste spelletje hing Zverev de bordjes echter weer gelijk. Nadien kon Haase toch weer de beslissende break realiseren. Hij redde ook nog een paar breakballen om vervolgens de winst te pakken met 5-7, 6-4 en 7-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws