Belgische coach Wim Fissette over zijn grandslamkampioene: "Iedereen haat het tegen haar te spelen"

Belgische coach Wim Fissette over zijn grandslamkampioene: "Iedereen haat het tegen haar te spelen"
Foto: © photonews

De Belgische coach Wim Fissette heeft al naam gemaakt in de internationale tenniswereld. Zeker na het winnen van het laatst gespeelde grandslamtoernooi op Wimbledon. Fissette heeft lovende woorden voor zijn pupil Angelique Kerber, die zich opwerkte en nu één van de meest gevreesde speelsters is.

Door Wimbledon te winnen, heeft ze volgens hem een andere status gekregen. "Je kunt een grandslamkampioene zijn of je kunt ook een Wimbledon-kampioene zijn. Er is een verschil. Mensen die het tennis niet volgen, weten toch wat Wimbledon is. Dat is iets heel speciaal", zegt onze landgenoot op de site van de WTA.

RUIMTE VOOR PROGRESSIE

Toen hij de kans kreeg om Kerber te trainen, aarzelde de ex-coach van Kim Clijsters geen seconde. "Zodra ik het telefoontje kreeg om met Angie te beginnen trainen, was ik overtuigd. Ik heb het als coach zoveel keer tegen haar opgenomen en ik geloofde altijd in haar potentieel en in haar vermogen om het nog beter te doen dan vroeger. Dat geloof ik nog steeds en ik zie nog altijd ruimte voor progressie."

Ondanks haar drie grandslamtitels staat de Duitse niet bekend als hèt grootste talent. "Ze is niet de meest spectaculaire speelster. Ik vind dat Angie die drie grandslamtitels wel verdient. Ze vecht altijd tot de laatste bal. Iedereen haat het om tegen haar te spelen. Het is niet zo dat ze haar eerste Grand Slam won toen ze 21 was. Ze heeft ervoor moeten werken en is elk jaar beter geworden. Ze is een goed voorbeeld voor vele speelsters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws