Elise Mertens op koers voor deelname aan prestigieus toernooi

Elise Mertens op koers voor deelname aan prestigieus toernooi
Foto: © photonews

Door de top vijftien van de WTA-ranking te halen, bewijst Elise Mertens dat ze er met rasse schreden erop vooruit gaat. De acht beste speelsters spelen eind dit jaar op de Masters voor de officieuze wereldtitel. Dat zal Mertens wellicht niet gegund zijn, maar de B-Masters zitten er wel in.

De 'WTA Elite Trophy', oftwel de B-Masters, is een toernooi waaraan de beste speelsters deelnemen die net niet bij de beste acht staan op de wereldranglijst. Toch ook een eer dus om aan dat toernooi te mogen meedoen. De B-Masters houden rekening met het aantal vergaarde punten binnen het huidige seizoen.

OOK SERENA NAAR B-MASTERS?

Dat pleit nog meer in het voordeel van Mertens. In de ranking op basis van dit jaar staat Mertens tiende met 2277 punten. De elf beste speelsters buiten de top acht van de WTA-ranking en één wildcard strijden jaarlijks in het Chinese Zhuhai voor de titel. Op dit moment lijken naast Mertens ook Muguruza, Goerges, Ostapenko, Bertens, Osaka, Garcia, Keys, Serena Williams, Buzarnescu en Sevastova goed op weg om zich van een plekje te verzekeren.

Elise Mertens weet dus wat haar te doen staat: een goed najaar spelen op hardcourt zodat ze van 29 oktober tot 5 november een gooi kan doen naar de WTA Elite Trophy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws