Jack Sock vervangt absolute specialist en zorgt mee voor succes op Wimbledon

Jack Sock vervangt absolute specialist en zorgt mee voor succes op Wimbledon
Foto: © photonews

Jack Sock was een mogelijke tegenstander van David Goffin op Wimbledon, maar beiden sneuvelden al vroeg in het enkelspel. In het dubbel moest Sock de legendarische Bob Bryan vervangen. Dat lukte opvallend goed, want samen met diens broer Mike Bryan mocht hij de trofee de lucht in steken.

Mike en Bob Bryan zijn al jarenlang een legendarisch duo in het dubbeltennis. Bob ontbrak deze keer wegens een heupblessure. Daarom nam zijn broer Mike samen met Jack Sock deel aan Wimbledon. De twee Amerikanen schopten het tot in de finale en daarin namen ze het op tegen de Zuid-Afrikaan Klaasen en de Australiër Venus.

BESLISSING IN VIJFDE SET

Bryan en Sock hadden genoeg aan één break om de eerste en derde set te winnen. Tussendoor trokken hun tegenstanders aan het langste eind in een tiebreak. Klaasen en Venus dwongen hierna een vijfde set af. Bij 6-5 forceerden Bryan en Sock de beslissende break waardoor ze het dubbeltoernooi op hun naam schreven. Ze haalden het in de finale dus met 6-3, 6-7 (7/9), 6-3, 5-7 en 7-5.

Voor Bryan was het al zijn vijftiende eindzege in het dubbelspel van een Grand Slam, voor Sock zijn tweede. Bij de vrouwen wonnen de Tsjechische Krejcikova en Siniakova het dubbel. Ze klopten in de finale de ook al Tsjechische Peschke en de Amerikaanse Melichar met 6-4, 4-6 en 6-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws