Serena Williams verbaast zichzelf: "Ik kon op een bepaald moment niet eens tot aan mijn brievenbus wandelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Serena Williams verbaast zichzelf: "Ik kon op een bepaald moment niet eens tot aan mijn brievenbus wandelen"
Foto: © photonews

De finale op Wimbledon bij de vrouwen is een heruitgave van de finale van 2016. Serena Williams kijkt opnieuw de Duitse Angelique Kerber, de pupil van Wim Fissette, in de ogen. De Amerikaanse heeft zichzelf verrast.

"Dit is pas mijn vierde toernooi in zestien maanden", aldus Williams, die tien maanden geleden beviel. "Ik weet hoe moeilijk die bevalling was, ik weet wat voor zware ingrepen ik heb moeten ondergaan en ik weet dat ik op een bepaald moment niet eens tot aan mijn brievenbus kon wandelen. Dat ik hier weer in de finale sta, is dan ook niet normaal", citeert HLN de Amerikaanse.

Williams kan zaterdag haar 24e grandslam-titel verzamelen. Daarmee kan ze op gelijke hoogte van Margaret Court komen. "Ik heb daar nog geen seconde over nagedacht", klonk ze. "Het is gewoon een cijfer en ik wil er zoveel halen als mogelijk. Maar ik moet wel eerst nog een match winnen."

Zelfde finale als in 2016

De finale tegen Kerber is een heruitgave van de finale van twee jaar geleden. "Zij speelt geweldig sterk, ik zal klaar moeten zijn voor de match van mijn leven. Zij heeft hier twee finales in de laatste drie jaar, dat is toch indrukwekkend. In 2016 was het een erg goede wedstrijd en dat verwacht ik nu ook. Met hopelijk ook een goed resultaat", zei Williams nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws