Oudjes aan de top! Halve finales op Wimbledon zorgen voor primeur op grandslamtoernooi

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Oudjes aan de top! Halve finales op Wimbledon zorgen voor primeur op grandslamtoernooi
Foto: © photonews

Vandaag worden op Wimbledon de halve finale bij de mannen afgewerkt. Eén opvallende vaststelling: alle vier halvefinalisten zijn boven de 30 jaar oud. En dat is een primeur op een grandslamtoernooi.

De 'oudjes' voelen zich duidelijk in hun sas op Wimbledon. En dat blijkt uit de leeftijden van de vier halvefinalisten. Alle vier zijn ze - bij de mannen althans - minstens 30 jaar of ouder. De oudjes hebben Wimbledon dus duidelijk overgenomen. En ook in de kwartfinales was er amper sprake van jonkies, want de jongste kwartfinalist - Milos Raonic - blaast in december 28 kaarsjes uit. 

Geen Federer

De gemiddelde leeftijd in de halve finales had nochtans nog een pak hoger kunnen liggen, maar de 36-jarige Roger Federer geraakte in zijn kwartfinale niet voorbij Kevin Anderson. Diezelfde Anderson, de Zuid-Afrikaan is er momenteel 32, neemt het op tegen een ander opslagkanon, de 33-jarige Amerikaan John Isner.

Het duel tussen de 31-jarige Novak Djokovic en de 32-jarige Rafael Nadal springt natuurlijk nog meer in het oog, want deze halve finale kon eigenlijk al een finale zijn. Beide spelers beginnen straks aan hun 52e (!) onderlinge duel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws