Novak Djokovic bereikt weer allerbeste vorm en kijkt hoopvol uit naar absolute topaffiche

Novak Djokovic bereikt weer allerbeste vorm en kijkt hoopvol uit naar absolute topaffiche

Mede door een vormdip van Djokovic werd 2018 tot dusver gedomineerd door Nadal en Federer. De Serviër lijkt echter klaar om die trend te doorbreken. Djokovic staat opnieuw op het hoogste niveau te tennissen en mag in de halve finales op Wimbledon Rafael Nadal bekampen.

In de kwartfinales tegen Nishikori moest Djokovic wel een setje prijs geven, maar in de andere drie sets domineerde hij met krachtig en zuiver tennis. "Ik voel dat ik dicht bij mijn vroegere niveau zit", stelde Djokovic ook zelf vast. "Ik ben blij met het tennis dat ik op dit ogenblik speel. Ik piek blijkbaar op het juiste moment. Ik verdien dan ook van in de halve finale te staan."

Zijn ervaring is Djokovic tijdens deze Wimbledon al goed van pas gekomen. "Ik gebruik de ervaring en de herinneringen die ik heb aan latere fases van grandslamtoernooien om alles zo eenvoudig mogelijk te houden en dag per dag te beleven." Nu volgen de halve finales en daarin wacht niemand minder dan nummer één van de wereld Rafael Nadal. "Ik wil hier niet stoppen. Ik hoop dat ik een kans krijg om voor de trofee te strijden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws