Na de sensatie de analyse: Roger Federer over waarom hij 2-0-voorsprong in sets te grabbel gooide

Na de sensatie de analyse: Roger Federer over waarom hij 2-0-voorsprong in sets te grabbel gooide
Foto: © photonews

De toeschouwers op Wimbledon zagen dit jaar al heel wat stunts, maar die van gisteren kon toch wel tellen. Roger Federer die twee sets voor staat, matchbal heeft en vervolgens toch onderuit gaat. Haast ongezien. De chouchou van het Britse publiek analyseert de feiten.

Vier keer eerder gebeurde het dat Federer verloor na twee sets tegen nul te hebben voorgestaan. De eerste twee keer was eigenlijk al uit een ander tijdperk, meer dan tien jaar geleden. In 2011 maakte de Zwitser het nog eens mee tegen Tsonga op Wimbledon en tegen Djokovic op de US Open. Hij had wellicht niet verwacht dat het hem tegen Kevin Anderson opnieuw zou overkomen, want hij had een goed beeld van het spel van zijn tegenstander.

"Er was niets in zijn spel dat mij verraste", beweerde Federer na zijn nederlaag. "Hij heeft een sterke eerste opslag waar zijn spel op steunt. Ik kon de rally's op de één of andere manier niet helemaal sturen. Ik voelde me nooit echt honderd procent. Ik had mijn kansen, maar pakte ze niet. Dat is ontgoochelend. Het was mijn dag niet."

MIDDELMATIGE MATCH

Volgens de koning van het gras kwam het aan op details. "Er waren overal wel wat puntjes die een verschil hadden kunnen maken, maar buiten die matchbal kan ik niets pertinents aanwijzen. Ik kon mijn niveau niet opschroeven waardoor ik een middelmatige match speelde en geen goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws