Komt de voorspelling van Kim Clijsters uit? Duitse bereikt als eerste de finale op Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Komt de voorspelling van Kim Clijsters uit? Duitse bereikt als eerste de finale op Wimbledon
Foto: © photonews

De halve finale tussen Jelena Ostapenko en Angelique Kerber was er een tussen het 12e en 11e reekshoofd op Wimbledon. Maar de Duitse ex-nummer één van de wereld was duidelijk een maatje groter dan de Letse. En zo is Kim Clijsters haar topfavoriete alweer een stap dichter bij een Wimbledon-titel.

In het begin van de eerste set waren beide dames aan elkaar gewaagd, daarna nam Kerber toch afstand van haar Letse opponente. De Duitse pakte dan ook de eerste set met 6-3. 

De ex-winnares van de Australian Open en de US Open in 2016 nam in de tweede set een vliegende start. Ze ging snel twee keer door de opslag van Ostepenko en kwam op een geruststellende 5-1 voorsprong. Kerber mocht voor de match serveren, maar maakte het zichzelf toch nog onnodig lastig, waardoor Ostapenko tot 5-3 terugkwam.

Tweede finale op heilige gras

Uitstel van executie, want Kerber haalde het in haar volgende opslagspel wél, 6-3. In haar tweede finale op Wimbledon - in 2016 verloor ze al eens - neemt Kerber het op tegen de winnares van het duel tussen Serena Williams en de Duitse Julia Görges. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws