Tennis

Wickmayer schopte het tot de derde ronde op Wimbledon... Maar dat was al een tijdje geleden

Wickmayer schopte het tot de derde ronde op Wimbledon... Maar dat was al een tijdje geleden

Het avontuur van Yanina Wickmayer op Wimbledon eindigde in de derde ronde. Een leuke opsteker voor onze landgenote, die het het laatste jaar zeker niet gemakkelijk heeft gehad. Bovendien was de derde ronde op een grandslam al even geleden.

Na winst tegen de Duitse speelsters Mona Barthel en Andrea Petkovic botste Wickmayer in haar derde ronde op de Kroatische Donna Vekic. Na moeilijke maanden en zelfs jaren een knap resultaat voor Wickmayer, die sinds 2012 nooit meer in de derde ronde op het heilige Londense gras stond.

Roland Garros 2016

Het was zelfs al een tijdje geleden dat de Vlaams-Brabantse nog eens de derde ronde op een grandslam bereikt had. In 2016 was de laatste keer. Toen stond Wickmayer in de derde ronde op Roland Garros. Daarna kwam ze liefst vijf keer niet verder dan de eerste ronde en werd ze twee keer in de tweede ronde eruit geknikkerd. Op de Australian Open van dit jaar overleefde Wickmayer zelfs de tweede kwalificatieronde niet. 

Haar beste prestatie op een grandslam dateert dan weer al van 2009. Toen trok Wickmayer in haar halve finale op de US Open aan het kortste eind tegen niemand minder dan Caroline Wozniacki (3-6, 3-6). 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws