Erg pijnlijke uitschakeling voor David Goffin: "Ik heb even goesting in iets anders"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Erg pijnlijke uitschakeling voor David Goffin: "Ik heb even goesting in iets anders"
Foto: © photonews

Voor David Goffin duurde Wimbledon anderhalf uur. Een lijdensweg van anderhalf uur, want de Luikenaar ging in zijn eerste ronde kansloos onderuit tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51).

Goffin kwam dinsdag nooit in zijn spel. "Ik had zo'n serve and volley-bombardement niet verwacht", aldus Goffin in HLN. "Ebden deed het uitstekend, maar ik was helemaal niet goed op de belangrijke punten: een gebrek aan precisie en luciditeit."

Ook op Roland Garros was er al een gemiste kans, toen Goffin van Marco Cecchinato verloor in de vierde ronde. "Een gebrek aan veerkracht", klinkt het. "Ik kon me er niet toe aanzetten de juiste bal op het juiste moment te spelen. Ik kreeg mijn niveau niet omhoog op die belangrijke punten."

Pauze

"Een pauze gaat me waarschijnlijk wel goed doen. Dan kan ik me goed voorbereiden op de hardcourttournee - er komen nog flink wat grote toernooien aan - en de rest van het seizoen, dat druk en lang gaat worden. Maar ik moet nu eerst de batterijen weer opladen, ik heb even goesting in iets anders", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws