Steve Darcis verrast: "Het mannentennis verveelt me, iedereen speelt op dezelfde manier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Steve Darcis verrast: "Het mannentennis verveelt me, iedereen speelt op dezelfde manier"
Foto: © photonews

Door zijn aanslepende elleboogblessure waardoor hij al enkele maanden niet meer in actie kwam, maakt Steve Darcis zich tegenwoordig nuttig als begeleider van Yanina Wickmayer. En 'Shark' is grote fan van het vrouwentennis. "Iedereen speelt op dezelfde manier bij de mannen."

"Toen ik bekendmaakte dat ik dit jaar niet meer in actie ging komen, kreeg ik in de namiddag al een sms'je van Yanina of ik haar wilde helpen", vertelt Darcis in HLN. "We kennen elkaar al lang en komen goed overeen. Ik was een beetje verrast, maar ook erkentelijk."

In Notthingham was Darcis er om Wickmayer te coachen en ook voor Wimbledon werkten ze samen. "We hebben heel goed gewerk. Ze is heel ontvankelijk voor advies en hypergemotiveerd."

'Meer rally's'

Bovendien is Darcis een grote fan van het vrouwentennis. "Het mannentennis verveelt me, iedereen speelt op dezelfde manier", klinkt het toch wel verrassend. "Bij de vrouwen zijn er wat meer rally's. Je gaat soms wel op een halve seconde van zwart naar wit, maar dat maakt het net leuk. Ik heb alleszins al veel dameswedstrijden gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws