Elise Mertens opent Wimbledon op een erg overtuigende manier

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Elise Mertens opent Wimbledon op een erg overtuigende manier

De Belgische vrouwen voelen zich duidelijk in hun sas op het heilige gras in Londen. Na Alison Van Uytvanck en Yanina Wickmayer heeft ook Elise Mertens zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon.

Reekshoofd Elise Mertens (WTA 15) moest het in haar eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Daniëlle Collins, het nummer 41 van de wereld. Niet meteen de gemakkelijkste loting voor de Belgische nummer één van het vrouwentennis, maar de Limburgse begon erg overtuigend aan de wedstrijd. 

Mertens ging meteen door de opslag van Collins en begon dus met een bonus aan de match. Met agressief tennis drukte onze landgenote haar opponente weg. De eerste set ging dan ook gemakkelijk met 6-3 naar Mertens.

Zelfde verhaal in set 2. Na een moeilijk openingsspel, Mertens moest 4 breakpunten wegwerken, kwam de Limburgse op een dubbele voorsprong. Mertens haalde het eenvoudig met 6-2 en mag zo naar de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 106) of de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws