Loting Wimbledon bekend: wacht er Mertens en Van Uytvanck clash tegen grote kampioene?

Loting Wimbledon bekend: wacht er Mertens en Van Uytvanck clash tegen grote kampioene?

Er is geloot voor het enkeltoernooi op Wimbledon en daar kunnen de Belgen toch enkele conclusies uit opmaken. De eerste ronde geeft hen behoorlijk haalbare affiches, maar daarna komt er voor onder andere Mertens en Van Uytvanck pittig werk aan.

Het is vooral bij de dames dat er enkele topwedstrijden in de maak zijn. Elise Mertens neemt het in de eerste ronde op tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-43). In een eventuele tweede ronde volgt een haalbare kaart met Vondrousova of Vickery. Overleeft Mertens dat, dan mag ze zich wellicht opmaken voor 22ste reekshoofd Johanna Konta of voormalig Masters-kampioene Dominika Cibulkova.

VAN UYTVANCK TEGEN TITELVERDEDIGSTER?

Indien Alison Van Uytvanck de maat neemt van Polona Hercog wacht in de tweede ronde waarschijnlijk het nummer drie van de wereld als tegenstandster. Daarnaast is Muguruza ook nog eens de titelverdedigster op Wimbledon. Kirsten Flipkens staat in de openingsronde tegen thuisspeelster Heather Watson. Yanina Wickmayer treft de Duitse Mona Barthel.

Bij de mannen mag David Goffin spreken van een al bij al gunstige ronde, al is de Australiër Ebden in de eerste ronde wel tricky. Ruben Bemelmans neemt het na zijn uitstekend kwalificatietoernooi op tegen Steve Johnson. Mits winst mag Bemelmans nadien wellicht opnieuw tegen een Amerikaan spelen, namelijk het negende reekshoofd John Isner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws