Zevende reekshoofd Elise Mertens laat zich meteen verrassen in Birmingham

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Zevende reekshoofd Elise Mertens laat zich meteen verrassen in Birmingham
Foto: © photonews

De voorbereiding van Elise Mertens op Wimbledon verloopt allesbehalve super. Na haar vroege uitschakeling van vorige week in Rosmalen vloog de Limburgse er ook snel uit op het WTA-toernooi van Birmingham.

Zevende reekshoofd Elise Mertens (WTA 17) kreeg in de eerste ronde op papier nochtans een haalbare kaart met kwalificatiespeelster Dalila Jakupovic, een 27-jarige Sloveense die momenteel 113e op de WTA-ranking staat. In de eerste set leek er zelfs geen vuiltje aan de lucht, want Mertens won de set relatief makkelijk met 6-3.

Maar daarna liep het mank bij de Belgische nummer één van het vrouwentennis. De tweede set draaide uit op een felbevochten tiebreak, maar daarin trok Jakupovic aan het langste eind, 6-7 (7/9). 

In de derde en beslissende set stond Mertens al snel op een 2-0 achterstand. Mertens kon zich daarna nog één keer op het scorebord zetten, maar moest de resterende spelletjes aan de Sloveense laten. Zo is de uitschakeling in de eerste ronde meteen een feit. Vorige week ging Mertens er in Rosmalen als tweede reekshoofd al in de tweede ronde uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws