Twee finales maar geen titels voor 'Flipper': "Ik ben zondagochtend in tranen wakker geworden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Twee finales maar geen titels voor 'Flipper': "Ik ben zondagochtend in tranen wakker geworden"
Foto: © photonews

Twee finales in Rosmalen, maar geen titel voor Kirsten Flipkens. Met zes matchen in amper drie dagen tijd was het helemaal op bij onze landgenote. Al mag ze voor het eerst sinds vier jaar opnieuw proeven van de top 50.

Flipkens had overal pijn na haar halve finale in Rosmalen. "Ik ben vanochtend (zondagochtend, red.) wakker geworden in tranen", bekende Flipkens in gesprek met HNB. "Moeder, ik weet echt niet hoe ik het moet doen vandaag, dat gevoel. Hoelang had ik geslapen? Hoop en al een uur of vijf. Drie keer sloeg de kramp in mijn benen. Iedere beweging deed pijn."

'Tank leeg'

"De tank was eigenlijk vrijdagavond al leeg. Het mag zelfs een mirakel heten dat ik het uiteindelijk nog tot de finale heb geschopt. Toen ik hier vijf jaar geleden al eens de finale haalde, stond ik stijf van de stress. Nu waren het mijn spieren… Ik begreep maar al te goed waar ik aan toe was op het einde van die tweede beurt. Ik moest het afmaken, want nóg een set kon mijn lichaam niet aan", klinkt het. 

Flipkens staat dankzij haar finaleplek als 48e opnieuw in de top 50 van de wereld. Dat is al van 2014 geleden. "Ik stel me nooit doelen wat het klassement betreft. Het zadelt je alleen maar op met extra druk. Maar wil ook niet zeggen dat het niks betekent. De ranking zegt veel over je prestaties", weet de Molse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws