Landgenote kan geen revanche nemen voor nederlaag van Elise Mertens

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Landgenote kan geen revanche nemen voor nederlaag van Elise Mertens
Foto: © photonews

Groot was de verbazing toen de vrijwel onbekende Lottner vorige week Elise Mertens klopte op Rosmalen. Ysaline Bonaventure heeft geprobeerd om revanche te nemen voor haar landgenote in de kwalificaties van Mallorca, maar dat lukte net niet. Bonaventure verloor van Lottner met 6-3, 3-6 en 4-6.

Antonia Lottner had het deze keer wel moeilijker om een Belgische opzij te zetten. In de eerste set tegen Bonaventure ging het gelijkop tot 3-3. Onze landgenote nam zelfs de laatste drie games van de eerste set voor haar rekening.

EEN BREAK VERSCHIL

Nadien kantelde de wedstrijd wel in het voordeel van de Duitse. Lottner liep in de tweede set meteen 3-0 uit. Bonaventure sprak hierna wel haar opslag aan om in de wedstrijd te blijven. De kloof bleef dus beperkt tot één break, maar die drie spelletjes verschil bleven wel op het bord.

Het bleef een spannende wedstrijd tot het einde. Bij 3-3 moest Bonaventure opnieuw haar service afstaan. Onze landgenote bleef wel vechten tot het laatste moment. Ze redde nog vier matchballen, maar bij de vijfde kans haalde Lottner de winst binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws