Geen Belgisch onderonsje in enkelspel Rosmalen, wél eentje in de finale van het dubbelspel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen Belgisch onderonsje in enkelspel Rosmalen, wél eentje in de finale van het dubbelspel

Kirsten Flipkens is de enige landgenote die nog overblijft in het enkelspel op het WTA-toernooi van Rosmalen. De Molse staat er in de halve finale, maar bereikte ook de finale van het dubbelspel. Daar komt ze niemand minder dan Elise Mertens tegen.

Kirsten Flipkens en de Nederlandse Kiki Bertens plaatsten zich als eerste voor de finale van het dubbelspel in Rosmalen. Zij klopten de Zwitserse Xenia Knoll en de Britse Anna Smith met twee keer 6-3. En de finale wordt zowaar een Belgisch onderonsje, want ook Elise Mertens pakte vrijdag een finaleticket. 

Twee matchen voor Mertens, drie voor Flipkens

De Limburgse won samen met Demi Schuurs eerste de kwartfinale tegen thuisspeelster Lesley Kerkhove en de Wit-Russische Lidziya Marozava met 6-4 en 6-3. Meteen daarna moest het duo opdraven voor de halve finale. Die werd met 6-2, 3-6 en 10/5 gewonnen tegen Veronika Kudermetova en Aryna Sabalenka.

In het enkelspel neemt Flipkens het in de halve finale op tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 81). Vrijdag moest 'Flipper' liefst drie wedstrijden afwerken: één in het dubbelspel en twee in het enkelspel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws