Bloed, zweet en tranen, maar Kirsten Flipkens heeft finaleplek beet in Rosmalen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Bloed, zweet en tranen, maar Kirsten Flipkens heeft finaleplek beet in Rosmalen

Kirsten Flipkens is erin geslaagd om de finale te bereiken op het WTA-toernooi van het Nederlandse Rosmalen. Onze landgenote haalde in de beslissende derde set een 1-4 achterstand nog op.

Flipkens startte furieus en liep in geen tijd uit tot een 5-2 voorsprong. Toch gaf ze die riante voorsprong nog uit handen, waardoor Kuzmova terugkwam tot 5-5. Flipkens won haar eigen servicespelletje en brak daarna door de opslag van de Slovaakse: de eerste set ging met 7-5 naar Flipkens, waardoor ze één set van de finale verwijderd was. 

Ook de tweede set begon prima voor Flipkens, maar de Molse gaf pnieuw een break weg. Het bleef gelijk op en Flipkens kwam 5-4 voor. Op de opslag van Kuzmova kreeg ze een matchbal, maar die benutte ze niet. Het werd 5-5. Flipkens gaf haar service opnieuw weg, maar kon gelukkig terugbreaken, met een tiebreak tot gevolg. 

Breakfestival

In die tiebreak liep Flipper snel 4-1 uit. Ze kreeg bij 7-6 een nieuwe matchbal, maar miste. Met als gevolg dat Kuzmova de set won en de bordjes in evenwicht hing. Er kwam een beslissende set. Daarin had Kuzmova deze keer de snelle break te pakken. Flipkens won echter 3 spelletjes op rij en kwam terug tot 4-4.

Onze landgenote was helemaal onder stoom en won ook de volgende twee spelletjes, 6-4. Zo mag Flipkens zondag de finale afwerken in Rosmalen. Ook in de finale van het dubbelspel staat 'Flipper' aan de zijde van Kiki Bertens in de finale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws