Tweede reekshoofd Elise Mertens laat zich compleet verrassen in Rosmalen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Tweede reekshoofd Elise Mertens laat zich compleet verrassen in Rosmalen
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 15) is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken op het WTA-toernooi van Rosmalen. Zo is Kirsten Flipkens de enige landgenote die nog overblijft op het Nederlandse gras. Zij moet overigens vrijdag een tweede keer aan de bak.

Mertens was donderdag al aan haar partij begonnen tegen Antonia Lottner, nochtans pas het nummer 148 op de WTA-ranking. Maar de regen was spelbreker. Beide speelsters mochten bij een 2-2 tussenstand naar binnen en kwamen vrijdagnamiddag opnieuw op de baan. 

Het vervolg ging gelijk op. Bij 6-5 moest Mertens serveren om in de set te blijven. Maar haar opponente forceerde de break en pakte de eerste set met 7-5. In de tweede set kon onze landgenote haar niveau niet opkrikken. Ze verloor ook de tweede set met 6-3 en zo is het tweede reekshoofd verrassend uitgeschakeld in Rosmalen. 

Flipkens tweede keer in actie

In de kwartfinales komt Lottner uit tegen de Slovaakse Kuzmova, de boosdoener van Alison Van Uytvanck in de tweede ronde. Flipkens moet vrijdagnamiddag alweer de baan op voor haar kwartfinale. Tegenstander is de Wit-Russische Aryna Sabalenka, het nummer 46 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws