Nadal ontbreekt op Queens, toch wordt voorbereiding op Wimbledon een affiche van formaat

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nadal ontbreekt op Queens, toch wordt voorbereiding op Wimbledon een affiche van formaat
Foto: © photonews

Volgende maandag start in Groot-Brittannië het grastoernooi van Queens, voor veel tennissers de laatste voorbereiding op Wimbledon. Rafael Nadal mag dan afgehaakt hebben, toch heeft het grastoernooi een indrukwekkende affiche.

Rafael Nadal besliste woensdag om dan toch niet te spelen op het grastoernooi van Queens, het toernooi dat hij in 2008 won. Bovendien won de Spaanse nummer één daarna ook nog Wimbledon. Nadal heeft er een erg succesvol maar loodzwaar gravelseizoen opzitten. 

Met 27 matchen op gravel is er - niet onlogisch - sprake van vermoeidheid bij Nadal. De man uit Mallorca wil fris genoeg zijn om op Wimbledon te spelen. 

Geen Nadal dus, maar toch nog steeds een impressionant deelnemersveld op Queens. Zo is Andy Murray na maanden van blessureleed voorzien om zijn comeback te maken. De ex-nummer één zijn grote doel is natuurlijk er helemaal staan op Wimbledon. 

Wildcard voor Djokovic

Maar ook een andere ex-nummer is er bij. Novak Djokovic accepteerde last minute nog een wildcard en is er dus ook bij volgende week. 'Nole' lijkt steeds dichter bij zijn oude niveau te komen. De Serviër speelt voor het eerst in 8 jaar op Queens. 

Naast Murray en Djokovic komen ook toppers als Juan Martin del Potro (ATP 4), Marin Cilic (ATP 5), Grigor Dimitrov (ATP 6) en voormalig Roland Garros-winnaar Stan Wawrinka in actie op Queens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws