Geen Belgische kwartfinale op WTA-toernooi van Rosmalen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geen Belgische kwartfinale op WTA-toernooi van Rosmalen
Foto: © photonews

De kans op een Belgische kwartfinale op het WTA-toernooi van Rosmalen was reëel, maar Alison Van Uytvanck slaagde er niet in om haar tweede wedstrijd op gras te winnen. Zo ziet ze een mogelijk duel tegen tweede reekshoofd Elise Mertens door de neus geboord.

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft zich op het gras van Rosmalen laten verrassen door de Slovaakse Viktoria Kuzmova, het nummer 81 van de wereld. Nochtans leek er na de eerste set geen vuiltje aan de lucht voor de Grimbergse. 'Ali' won de eerste set met 6-3. 

De tweede set draaide uit op een tiebreak en daarin trok Van Uytvanck aan het kortste eind, 6-7 (4/7). Er kwam een derde set en die was opnieuw een prooi voor haar Slovaakse tegenspeelster. Van Uytvanck moest het onderspit delven met 2-6. 

Geen Belgisch onderonsje

Zo is de kans op een Belgische kwartfinale verkeken, want Kuzmova neemt het op tegen de winnares van het duel tussen Elise Mertens (WTA 15) en Antonia Lottner (WTA 148). Ook Kirsten Flipkens zit nog in het toernooi. Zij bekampt donderdag de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 21), tevens het derde reekshoofd in eigen land. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws