Ex-winnares Wimbledon en voormalig nummer 7 van de wereld keert dan toch niet meer terug op WTA-circuit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ex-winnares Wimbledon en voormalig nummer 7 van de wereld keert dan toch niet meer terug op WTA-circuit

Het zag er enkele jaren geleden erg slecht uit voor de Franse tennisspeelster Marion Bartoli. De voormalige Wimbledon-winnares sukkelde met een virus waardoor ze fel was afgevallen. Bartoli wilde nog terugkeren op het hoogste niveau, maar staakt nu die poging.

"Tot mijn grote ontgoocheling moet ik mijn poging om terug te keren op het WTA-circuit stopzetten", aldus de Française op Twitter. "Door het aantal trainingen om mijn oude niveau te bereiken, heb ik last gekregen aan mijn rechterschouder. Daardoor is een terugkeer op het hoogste niveau onmogelijk."

Bartoli gaat nu nadenken over wat ze in de toekomst gaat doen. Een carrière als coach behoort tot de mogelijkheden. "Ik ga goed nadenken over mijn toekomst en welke professionele projecten mij worden aangeboden", aldus Bartoli. "De zin is er wel om een jonge speler of speelster te coachen."

Virus

Voormalig nummer 7 Bartoli won in 2013 Wimbledon, maar verdween daarna van het toneel. Daar had onder meer een ernstig virus mee te maken. Bartoli vermagerde fel en woog op een bepaald moment zelfs amper 45 kilo. Anderhalf jaar geleden kwamen er opnieuw positieve signalen over de Française nadat ze de marathon van New York had uitgelopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws