Tennis

Rafael Nadal onderstreept met 11e eindzege op Roland Garros nogmaals wie dé gravelkoning is

Rafael Nadal onderstreept met 11e eindzege op Roland Garros nogmaals wie dé gravelkoning is

Rafael Nadal heeft nogmaals onderstreept dat hij en alleen hij de echte gravelkoning is. De Spanjaard klopte in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem. Het was zijn 11e triomf op het Parijse gravel.

Nadal stond al 10 keer in de finale van Roland Garros, even veel keer won hij. In zijn 11e finale moest hij het opnemen tegen de jonge Dominic Thiem, de laatste jaren steeds meer een certitude op gravel. En de Oostenrijker bood voldoende weerwerk, al had hij iets meer last dan Nadal om zijn eigen opslag te behouden.

Thiem moest bij 5-4 serveren om in de set te blijven, maar daar liep het mis. Na enkele onnodige fouten moest de drie setballen toestaan. De eerste was meteen de goede voor Nadal, 6-4. 

Thiem even van de kaart

Thiem was duidelijk even van de kaart, vloekte in zichzelf en begon ook niet goed aan de tweede set. Nadal kwam 3-0 voor. Thiem toonde heel wat flarden van zijn talent, maar raakte niet door de opslag van Nadal. De Spanjaard maakte het af op zijn eigen opslag (6-3) en kwam op één set van winst. 

Ook in de derde set had 's werelds nummer één een vroege break te pakken. Nadal liep verder uit en maakte het bij 5-2 af op zijn eigen opslag. Voor Nadal is het zijn 11e triomf in Parijs. 

Reacties 14 reacties

Gerelateerd nieuws