Tennis

Sprookje van underdog dan toch voorbij, gravelspecialist als eerste naar finale

Sprookje van underdog dan toch voorbij, gravelspecialist als eerste naar finale

Er is een einde gekomen aan het sprookje van Marco Cecchinato. De Italiaan die op weg naar de halve finales verrassend drie toptienspelers klopte, werd uitgeschakeld door Dominic Thiem. De Oostenrijker won met 7-5, 7-6 (11/9) en 6-1. Thiem speelt zondag zijn eerste grandslamfinale.

Het nummer acht van de wereld zette meteen de toon door de eerste twee spelletjes te pakken. Bij 3-4 brak Cecchinato terug. De volgende break ging bij 5-5 weer de kant op van Thiem. In de tweede set bleven beide spelers 'on serve.'

KNOTSGEKKE TIEBREAK

Thiem had de setwinst voor het grijpen toen hij in de tiebreak 6-3 voor kwam. Een keertje serve en volley pakte echter slecht uit en bij het volgende punt miste de favoriet voor deze halve finale onbegrijpelijk een volley. Nadien hadden beide spelers enkele kansen om de set binnen te halen. Het was uiteindelijk toch Thiem die de breaker met 12-10 naar zich toehaalde.

Hierdoor was de veer bij Cecchinato gebroken. Thiem ging er pijlsnel van door met de derde set en had zijn finaleticket op zak. Tegenstander in die finale is Rafael Nadal of Juan Martin Del Potro.

Reacties 3 reacties

Tags : Dominic Thiem

Gerelateerd nieuws