Killer van Elise Mertens blijft winnen en zorgt voor absolute topaffiche in halve finales

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Killer van Elise Mertens blijft winnen en zorgt voor absolute topaffiche in halve finales

Simona Halep heeft na haar indrukwekkende overwinning tegen Elise Mertens ook de volgende klip omzeild. De Roemeense klopte de Duitse Angélique Kerber met 6-7 (3/7), 6-3, 6-2. In de halve finales komt er alweer een echte topaffiche aan tegen Garbiñe Muguruza, de nummer drie van de wereld.

Kerber kende weliswaar een blitzstart (0-4), nadien had Halep de touwtjes stevig in handen. In de eerste set sleepte de Roemeense er zelfs nog een tiebreak uit. Die ging nog wel naar Kerber. De Duitse slaagde er hierna niet in om haar voorsprong vast te houden.

Halep zorgde in de tweede set snel voor een kloof door de eerste twee spelletjes te pakken. De nummer één van de wereld zou hierna nogmaals door de opslag van haar tegenstandster gaan. In de beslissende set moest Kerber haar service zelfs drie keer inleveren. Op matchpunt tegen sloeg ze een backhand uit en daarmee was het doek gevallen.

AMERIKAANSE IN FINALE

Zo zijn de affiches voor de halve finales bij de dames bekend. Halep - Muguruza is ongetwijfeld de affiche waarnaar het meest zal worden uitgekeken. De winnares van dit duel speelt de finale tegen een Amerikaanse. Dat zal ofwel Madison Keys ofwel Sloan Stephens worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws