Een hele rist favorieten vooraf, maar gaat één van die kanshebbers Roland Garros wel winnen?

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Een hele rist favorieten vooraf, maar gaat één van die kanshebbers Roland Garros wel winnen?
Foto: © photonews

Voor aanvang van Roland Garros werd er bij de dames gesproken over een wijd veld aan kanshebbers op de titel. Van al deze kanshebbers hebben er slechts twee de halve finales gehaald. Het kan nog altijd zijn dat Halep of Muguruza de verwachtingen inlost, maar een verrassing is niet uitgesloten.

De lijst aan kanshebbers die na twee weken wel eens de beste kon zijn op Roland Garros was eindeloos. Simona Halep, Caroline Wozniacki, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Venus en Serena Williams, Angelique Kerber, Maria Sharapova: allemaal passeerden ze de revue. De ene sneuvelde al vroeger dan de andere. Tot er twee overbleven. Nochtans zijn er wel degelijk vier halvefinalisten.

Misschien eerst eens de twee outsiders bij de laatste vier voorstellen: Madison Keys en Sloane Stephens, nummer dertien en nummer tien van de wereld. Ze komen dus ook weer niet uit de lucht vallen, dat niet. Beiden zijn talentvolle speelsters, al moeten er toch andere ondergronden hun tennis beter liggen. Vooral daarom behoorden ze aanvankelijk niet tot het bovenstaande kransje.

ZOALS OSTAPENKO

Keys en Stephens spelen tegen mekaar in de halve finales. Eén van hen haalt zeker de finale. Dat betekent ook dat de winnares van de andere halve finale als favoriete start in de finale. De kans dat de nummer één of nummer drie van de wereld zegeviert, is nog altijd groot. Maar Ostapenko toonde vorig jaar dat het kan: een totale verrassing.

VAAK NET NIET VOOR HALEP

Dat is dit jaar niet anders. Tenslotte was het voor Halep steeds net niet. Muguruza heeft in Parijs tot dusver nog geen set verloren, maar was in de voorbereiding nog behoorlijk wisselvallig. Ook de andere halvefinalisten hebben hun beste graveltennis voor Parijs gespaard en blaken van het vertrouwen. In het bijzonder Sloane Stephens, die er na een rampzalige start van 2018 helemaal doorkomt.

Simona Halep staat momenteel enorm sterk te spelen. Een hoogstaande partij tegen Elise Mertens, niet van haar stuk te brengen Angelique Kerber. Muguruza gaf dan weer Sharapova een pak voor de broek. De Spaanse kan teren op haar ervaring: ze won al eens in 2016.

De hoogst geplaatste halvefinalisten genieten nog altijd het voordeel. Maar toch maar oppassen: Amerikaanse speelsters durven dezer dagen zelfs op gravel al eens onverwacht uit de hoek komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws