Wie kan deze Nadal van een nieuwe eindzege houden?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Wie kan deze Nadal van een nieuwe eindzege houden?
Foto: © photonews

Rafael Nadal is meer dan ooit topfavoriet om zijn titel op Roland Garros te verlengen. En dat werd ook opnieuw duidelijk in zijn wedstrijd tegen Maximilian Marterer.

Marterer mag dan pas de nummer 78 van de wereld zijn, toch maakte hij het Nadal knap lastig in zijn achtste finale. Ondanks dat de Spanjaard opnieuw in straight sets won - ook vorig jaar gaf hij bij zijn eindzege geen set prijs - liep het zeker niet van een leien dakje.

Marterer, net als Nadal een leftie, deed van zich spreken in de rally's en pakte vaak ongenadig uit met zijn forehand. 

Andere tabelhelft

Maar de Spanjaard stoomt dus door Parijs. In de kwartfinale zou de Argentijn Diego Schartzmann geen probleem mogen vormen, daarna wacht de winnaar van het duel tussen Juan Martin Del Potro en Marin Cilic. Een moeilijke klif, maar ook die klif moet Nadal kunnen trotseren. 

In de andere tabelhelft is het uitkijken naar de wedergeboorte van Novak Djokovic. Dominic Thiem bewees in Madrid dan weer dat Nadal wel degelijk te kloppen is op gravel. Hij moet wel voorbij het Duitse toptalent Alexander Zverev, die de laatste maanden - zeker op gravel - steeds meer progressie heeft geboekt. 

Nee, Nadal krijgt geen vrijgeleide voor zijn 11e eindzege, maar diegene die hem wil stoppen zal over goede papieren moeten beschikken.

ccx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws