Mertens beseft: "Halep is niveautje te hoog, maar ik hoor wél thuis in top-vijftien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Mertens beseft: "Halep is niveautje te hoog, maar ik hoor wél thuis in top-vijftien"
Foto: © photonews

Tegen de Roemeense Halep, het nummer één van de wereld, kon Elise Mertens weinig uithalen. Net als in Madrid was de Roemeense véél te sterk. Met 6-2 en 6-1 was het dan ook snel gedaan.

"Het was een niveautje te hoog", aldus Mertens in Het Laatste Nieuws. "Het was mijn dag niet. Die eerste vier games was mijn spelpeil nog wel oké, maar daarna kwamen er te veel fouten. Ik wilde misschien iets te veel." Ze botste een beetje op haar limieten. "Dit zijn matchen die goed zijn voor mij. Omdat ik zie waaraan ik moet werken."

"Zij is bijvoorbeeld erg stabiel. Ze tennist wel agressief, maar laat ook in verdedigend opzicht niets liggen. De top tien is duidelijk een ander niveau. Ik ben er bijna, maar nog niet helemaal." Al bij al mag Mertens tevreden zijn, die achtste finale is haar beste resultaat ooit op Roland Garros.

Top-vijftien

"Ik ben natuurlijk wel een beetje triest dat ik verloren heb en mijn ding niet heb kunnen doen op de baan, maar langs de andere kant stemt zo'n eerste keer in de tweede week hier in Parijs me wel tevreden. Ik zit dus met een dubbel gevoel. Vandaag was het misschien iets minder, maar ik heb wel het gevoel dat ik in die top vijftien thuishoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws