John McEnroe weet wat David Goffin ontbreekt om bij de besten ter wereld te horen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
John McEnroe weet wat David Goffin ontbreekt om bij de besten ter wereld te horen
Foto: © photonews

David Goffin heeft zich woensdag verzekerd van de derde ronde op Roland Garros. Amerikaans tenniscoryfee John McEnroe vindt dat onze landgenoot over heel wat talent beschikt, maar weet ook wat er ontbreekt om bij de besten ter wereld te horen.

Volgens McEnroe worden de kwartfinales het eindstation bij de Luikenaar. "Goffin is voor zijn lengte een buitengewone speler", opent de ex-nummer één van de wereld. "Hij heeft enorm veel talent en is ongetwijfeld een van de jongens die het meest zuiver op de bal slaan. Hij weet duidelijk waarmee hij bezig is op het terrein."

Al ontbreekt het Goffin één iets volgens McEnroe. "Hij is intelligenter en sneller dan de meeste spelers, maar hij komt kracht tekort om te wedijveren met de besten", weet de Amerikaan. "De reuzen van het circuit, zoals Del Potro en Isner, kunnen hem met hun zware slagen van het terrein meppen. En dan zijn er nog Nadal en Djokovic die hem kunnen uitputten."

Voorbij Monfils

In de strijd om de ticket voor de vierde ronde moet Goffin voorbij thuisspeler Gaël Monfils. "Ik geloof dat hij de kwartfinales kan bereiken, maar het zou me verbazen als hij dan nog doorstoot. Maar na zijn opgave vorig jaar hoop ik dat hij zich hier kan onderscheiden. Hij heeft duidelijk zijn plaats in de top 10", besluit McEnroe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws