Geraakt Goffin eindelijk voorbij kwartfinale? "Ik haal opnieuw mijn beste niveau"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geraakt Goffin eindelijk voorbij kwartfinale? "Ik haal opnieuw mijn beste niveau"

Vanaf vandaag begint de tweede grandslam van het seizoen met Roland Garros. David Goffin is de hoop bij onze Belgische mannen. De Luikenaar hoopt beter te doen dan zijn kwartfinale van vorig jaar.

Goffin kende niet de beste start van het seizoen. Eerst was er de vroege uitschakeling op de Australian Open, daarna de oogblessure in Rotterdam. "Sinds het begin van het jaar was het wat moeilijk", vertelt Goffin bij Sporza. "Maar toen ik op gravel kon beginnen na een goede fysieke voorbereiding, hoopte ik zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Vanaf mijn eerste graveltoernooi in Monte Carlo is dat ook gelukt."

"Ik ben dus heel tevreden dat ik opnieuw mijn beste niveau haal. Ik speelde hoe langer hoe beter en daardoor start ik hier met een pak vertrouwen. Ik voel me goed op gravel en met een goede voorbereiding gaat het altijd beter. Ik ben voluit kunnen gaan in de voorbereidingswedstrijden."

Haase

In de eerste ronde wacht zondag de Nederlander Robin Haase, de nummer 44 van de wereld. "De eerste wedstrijd is altijd moeilijk. Ik ken mijn tegenstander goed en het is een man met veel ervaring."

"Ik heb hem al verslagen niet lang geleden en dat wil zeggen dat het nu opnieuw kan. Hij speelt goed op gravel en heeft een goede service. Ik zal het hoofd koel moeten houden en hem niet in de wedstrijd laten komen", besluit Goffin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws