Opmerkelijke rol voor Kim Clijsters op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Opmerkelijke rol voor Kim Clijsters op Roland Garros

Kim Clijsters heeft haar tennisracket al enkele jaren aan de haak gehangen. Toch zal ze de komende twee weken op Roland Garros te zien zijn, weliswaar voor televisiezender Eurosport.

Clijsters zal op Roland Garros co-commentaar leveren bij de Engels gesproken uitzendingen van Eurosport. Bovendien zal ze ook analyses maken voor de omkaderingsprogramma's. Dat heeft de sportzender donderdag bekendgemaakt. 

"Ik ben heel blij op Roland Garros samen te werken met Eurosport", citeert HNB onze landgenote. "Ik kijk er naar uit om mijn eigen inzichten te geven over wat er nodig is om succesvol te zijn op gravel. Mijn twee finales in Parijs zullen hier zeker bij helpen!"

Twee finales in Parijs

"Hoewel niets de spanning van zelf te spelen kan vervangen, is het analyseren van het toernooi voor een zender als Eurosport sowieso een heel mooie ‘next best thing’. Ik kijk er vooral naar uit om samen te werken met enkele van de allergrootsten van het spelletje zoals Mats (Wilander), John (McEnroe), Chris Evert en Boris Becker."

Zelf bereikte de Limburgse twee keer de finale in Parijs. Op jonge leeftijd werd ze geklopt door de Amerikaanse Jennifer Capriati, later moest ze het onderspit delven tegen niemand minder dan Justine Henin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws