Elise Mertens klaar voor Parijs: "Serena Williams tegenkomen? Ik zou er alleszins in geloven"

Redactie
| 3 reacties
Elise Mertens klaar voor Parijs: "Serena Williams tegenkomen? Ik zou er alleszins in geloven"

Bij de vrouwen is Elise Mertens de hoop van België op Roland Garros. Vorig jaar moest ze in de derde ronde haar meerdere erkennen in Venus Williams, dit jaar hoopt ze minstens even goed te doen. Mertens vreest alvast niemand.

Mertens is tegenwoordig de nummer 16 van de wereld. "Roland Garros is voor mij zoals thuis spelen", vertelt de jonge Limburgse. "Alle Belgen komen naar Parijs. Mentaal is dat goed, want iedereen staat achter me. Misschien zorgt het voor wat meer druk, maar dat hangt ook van jezelf af."

Wat is de ambitie in Parijs? "Ik wil winnen, hè", grapt Mertens in gesprek met HLN. "Nee, als reekshoofd zit ik nu wel in een andere situatie. Maar goed, de ranking wil niet zoveel zeggen. Normaal ga ik geen topspeelsters tegenkomen in de eerste rondes, maar het is mijn ambitie om de derde ronde te halen… en beter."

Serena?

Serena Williams bijvoorbeeld is geen reekshoofd. Wat als Mertens meteen de ex-nummer één van de wereld loot? "Hoe ik me daarbij zou voelen? Dat ligt eraan hoe ze speelt", lacht Mertens. "Maar zij is bezig aan een comeback en ik voel me goed, dus alles zou mogelijk zijn. Ik zou er alleszins in geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws