Dan toch nog een extra landgenote op de hoofdtabel op Roland Garros: "Was net een citytrip aan het boeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dan toch nog een extra landgenote op de hoofdtabel op Roland Garros: "Was net een citytrip aan het boeken"

Met Yanina Wickmayer staat er dan toch nog een vierde Belgische op de hoofdtabel van Roland Garros bij de vrouwen. Onze landgenote had echter niet meer op een deelname gerekend en kreeg het goede nieuws pas erg laat te horen.

Dankzij een late afzegging mag Wickmayer toch naar Parijs. "Heel verrassend", vertelde Wickmayer bij Sporza. "Ik was net een citytrip naar Barcelona aan het boeken, toen ik een mailtje kreeg. Ik kon niet leuker wakker worden. Ik heb me vorige week geblesseerd aan mijn rug in Slovakije, waardoor de kwalificaties van Roland Garros te vroeg kwamen. Ik had te weinig tijd om te recupereren."

De plaatsing voor de hoofdtabel maakt het eenvoudiger. "Maar nu heb ik een aantal extra dagen om me klaar te stomen voor het hoofdtoernooi. Dat moet wel lukken. Ik kon mijn oefeningen vandaag al pijnvrij doen, dat is een goed teken."

"Het waren zware maanden"

Wickmayer stond de afgelopen weken en maanden vooral aan de start van kleinere toernooien om terug richting top 100 te gaan. "Het waren zware maanden. Even terug naar de realiteit. Ik heb hard gewerkt, gigantisch veel wedstrijden gespeeld en veel vertrouwen opgedaan. Roland Garros is nu een beloning, een kers op de taart."

"Ik heb opnieuw het geloof in mezelf gevonden. Ik ben klaar om opnieuw tegen toppers te spelen, want op de kleine toernooien wordt er op een andere manier getennist. Ik begin zonder verwachtingen op Roland Garros. Alles is bonus, maar iedereen weet dat ik niet op vakantie ga in Parijs. Ik heb minder druk, maar start met de volle motivatie om zo veel mogelijk te winnen", besluit onze landgenote. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws