Rafael Nadal is voor de 8e keer de koning te rijk in Rome (en dat levert nog een mooi extraatje op)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Rafael Nadal is voor de 8e keer de koning te rijk in Rome (en dat levert nog een mooi extraatje op)
Foto: © photonews

Rafael Nadal heeft voor de 8e keer in zijn carrière het graveltoernooi in het Italiaanse Rome op zijn naam geschreven. De Spanjaard mag zich vanaf maandag bovendien opnieuw de nummer één van de wereld noemen.

Gemakkelijk was het echter niet voor de man uit Mallorca, want Nadal had een vette kluif aan het Duitse toptalent Alexander Zverev, tegenwoordig 's werelds nummer 3. Nadal won bijzonder eenvoudig de eerste set met 6-1, maar was in de tweede set niet opgewassen tegen de enthousiaste Zverev.

De boomlange Duitser ging snel twee keer door de opslag van de Spanjaard en kwam op een 0-4 voorsprong. Nadal kon zich nog op het scorebord zette, maar het verdict was een zware 1-6.

Regen als geroepen

Ondertussen was de regen spelbreker in Rome. In de tweede helft kwam een regenpauze echter als geroepen voor Nadal, die 1-3 achterstond in de beslissende set. Eens opnieuw uit de kleedkamers, schakelde Nadal een versnelling hoger en gaf hij Zverev geen kans meer, 6-3. Dankzij zijn 8e toernooizege in Rome is Nadal opnieuw 's werelds nummer 1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws