Belgische nummer één Elise Mertens is nog geen 100%, maar blikt wel ambitieus vooruit op Roland Garros

Redactie
| 4 reacties
Belgische nummer één Elise Mertens is nog geen 100%, maar blikt wel ambitieus vooruit op Roland Garros

Elise Mertens verkeerde in de vorm van haar leven na toernooizeges in Rabat en Lugano. Maar op het WTA-toernooi van Madrid kwam er abrupt een einde aan die reeks. Een bacteriële infectie was de boosdoener.

Door die infectie moest ze afgelopen week verstek laten gaan voor het WTA-toernooi van Rome. "Dit is anders dan ik verwacht had, maar daarom is deze rustperiode niet noodzakelijk slecht", vertelt Mertens bij Sporza. "Misschien is het mentaal ook wel eens goed om thuis te zijn. Mijn vorm is goed, ook al ben ik nog niet 100 procent. Maar ik kan het deze week nog goedmaken en blijven trainen. Ik zie het wel zitten."

Na haar sterke prestaties van de afgelopen weken steeg de Limburgse naar de 17e plek op de WTA-ranking. "Het gravelseizoen is heel goed begonnen, beter dan ik had verwacht. Natuurlijk is er wel druk, ik sta nu in de top 20."

Geen Williams meer

Binnen een week gaat Roland Garros, de tweede grandslam van het seizoen, van start. Vorig jaar bereikte Mertens de derde ronde in Parijs. "Ik ben nu reekshoofd, dus ik hoop zeker even goed en liefst beter te doen dan vorig jaar. Het vrouwentennis is wel geëvolueerd, de niveaus liggen dichter bij elkaar. Tegen nummer 50 of nummer 20 spelen, da's even moeilijk."

"Er is nu geen Serena Williams die er een paar jaar geleden nog bovenuit stak. Ze komt natuurlijk wel terug, dus we zullen moeten zien of ze weer dat niveau kan halen", besluit Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws