Niks te doen aan de gravelkoning: 11e finale en 11e eindzege voor Rafael Nadal in Barcelona

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Niks te doen aan de gravelkoning: 11e finale en 11e eindzege voor Rafael Nadal in Barcelona
Foto: © photonews

Rafael Nadal heeft voor de 11e keer het ATP-toernooi van Barcelona op zijn naam geschreven. De Spanjaard won in eigen land gemakkelijk van het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas.

Rafael Nadal was afgelopen week foutloos en verloor nog geen enkele set. Ook onze landgenoot David Goffin kon de Spanjaard in de halve finale geen strobreed in de weg leggen. In de finale nam Nadal (ATP 1) het op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 63). De amper 19-jarige speler staat bekend als een groot talent, maar bood weinig weerwerk in de eerste helft.

Geen weerwerk

Nadal had al vroeg een break te pakken en gaf die niet uit handen. In tegendeel, na een nieuwe break won 'Rafa' de eerste set eenvoudig met 6-2. Ook de tweede set begon voortvarend voor de Spanjaard. In het eerste spel brak hij door de opslag van Tsitsipas en dat zette hem op weg naar een 11e eindzege in Barcelona.

Bij 5-1 kreeg Nadal drie setballen op de opslag van de Griek. De derde was de goede en zo haalde Nadal het eenvoudig met 6-1. De Spanjaard blijft zo ongeslagen op gravel in 2018. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws