Clijsters of Henin aan het roer van Fed Cup-team? Bondsvoorzitter Belgische tennisbond reageert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Clijsters of Henin aan het roer van Fed Cup-team? Bondsvoorzitter Belgische tennisbond reageert
Foto: © photonews

Missie geslaagd voor de Belgische vrouwen. Met een glansrijke overwinning in en tegen Italië verzekerden ze zich van het behoud in Wereldgroep I van de Fed Cup. Volgende missie? Een nieuwe kapitein aanstellen.

Ivo Van Aken nam in Genua de taken van de ontslagen Dominique Monami over. Eenmalig, want Van Aken wilde de Belgische vrouwen één keer uit de nood helpen zolang er geen nieuwe kapitein is. Heel wat namen worden ondertussen genoemd om de sportieve touwtjes van het Fed Cup-team in handen te nemen. 

Van Herck/Courtois? 

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck is kandidaat, net als Laurence Courtois, die al nauw bij de ploeg betrokken is en het vertrouwen van de speelsters heeft. Maar ook grote namen als Kim Clijsters en Justine Henin werden genoemd. Beide voormalige topspeelsters werden in 2011 al gepolst na het afscheid van Sabine Appelmans, maar weigerden toen. 

En aangezien Clijsters en Henin met (jonge) kinderen zitten, lijkt ook deze keer de bond op een 'njet' af te stevenen. Toch behoudt bondsvoorzitter André Stein nog wat hoop. "Deze keer hebben we Kim en Justine de vraag nog niet voorgelegd. Maar dat hebben we met nog niemand gedaan", klinkt het in HNB

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws