Italiaanse komt met verklaring voor emotionele reactie na verlies in Fed Cup: "Ik ben niet sereen, ik heb een depressie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Italiaanse komt met verklaring voor emotionele reactie na verlies in Fed Cup: "Ik ben niet sereen, ik heb een depressie"
Foto: © photonews

De Italiaanse vrouwen gingen kansloos met 0-3 onderuit tegen Elise Mertens en co. Italiaanse nummer één Sara Errani verloor twee keer tegen Mertens en Van Uytvanck en gaat momenteel op mentaal vlak door een moeilijke periode.

Errani was het speerpunt van de Italiaanse vrouwen, maar verloor twee keer op even veel dagen. Na haar verliespartij tegen Van Uytvanck kwam ze al erg emotioneel naar de persconferentie en ook na de verloren match tegen Mertens reageerde Errani emotioneel. Bovendien vertelde ze dat ze met een depressie kampt. 

"Het heeft niets met tennis te maken, maar ik moet mijn hoofd leegmaken"

"Mertens heeft heel goed gespeeld, ze was duidelijk beter dan mij", liet Errani weten. "Ik slaagde er niet in om mijn tennis te spelen. De krampen in de tweede set? Mijn probleem is echter eerder mentaal dan fysiek. Die krampen zijn het gevolg van de spanning in mijn lichaam door persoonlijke problemen. Ik ben niet sereen, ik heb een depressie. Het heeft niets met tennis te maken, maar ik moet mijn hoofd leegmaken."

Ondanks de moeilijke periode waar ze momenteel doorheen moet, wil Errani wil nog steeds uitkomen voor haar land. "Spelen voor Italië is altijd een eer geweest. Soms is het niet mogelijk om erbij te zijn, maar normaal gezien kan men op me rekenen", citeert Sporza de Italiaanse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws