Tennis

Tweede reekshoofd Elise Mertens na beklijvende driesetter naar kwartfinales in Lugano

Tweede reekshoofd Elise Mertens na beklijvende driesetter naar kwartfinales in Lugano

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich niet zonder moeite gekwalificeerd voor de kwartfinales op het WTA-toernooi van het Zwitserse Lugano. Onze landgenote had drie sets nodig om een Tsjechisch toptalent opzij te zetten.

Markéta Vonrousova (WTA 52) is één van de opkomende talenten in het vrouwentennis. Al kon de 18-jarige Tsjechische weinig weerwerk bieden in de eerste set, die overtuigend met 6-2 naar Mertens ging. 

Bij een 4-4 tussenstand in de tweede set moesten de speelsters de kleedkamers opzoeken, want regen was voor de zoveelste keer de spelbreker op dit toernooi. De Tsjechische had de onderbreking beter verteerd dan onze landgenote. Ze ging door de service van Mertens en hing de bordjes in evenwicht, 5-7. 

Ook de serde set begon niet goed voor de 22-jarige Limburgse. Ze verloor meteen haar opslagspelletje, maar zette nadien orde op zaken en ging twee keer door de service van Vondroušová. De derde set werd een breakfestival. Mertens kon het bij 5-4 op de eigen opslag afmaken, maar gaf opnieuw haar service prijs. 

Mertens brak opnieuw door de service van haar opponente en benutte deze keer wel haar kans. Later op de dag kunnen ook Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens nog doorstoten naar de kwartfinales. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.