Tennis

De Loore & Bemelmans doen uiterste best, maar ...

De Loore & Bemelmans doen uiterste best, maar ...

België staat 2-0 achter in het Davis Cup-treffen met de Verenigde Staten. Joris De Loore speelde een sterke wedstrijd, maar kon niet stunten tegen John Isner, de nummer 9 op de ATP-ranking. Ook Bemelmans ging onderuit.

België staat voor een mission impossible in de Davis Cup, want Amerika is torenhoog favoriet. Joris De Loore opende de debatten tegen John Isner (ATP 9), vorig weekend nog toernooiwinnaar in Miami. De Bruggeling speelde goed mee, maar één break zorgde voor de 6-3 stand in de eerste set. 

2-0

In de tweede set verweerde onze landgenoot zich opnieuw kranig. Het werd een tiebreak en België hing zowaar de bordjes in evenwicht. In de derde set ging De Loore door op zijn elan. Hij brak meteen door de opslag van Isner en had zowaar bijna een tweede break beet.

Maar Isner - in totaal goed voor meer dan 40 aces - kon op de moeilijke momenten op zijn service rekenen. In een bloedstollende tiebreak kreeg De Loore setballen, maar de derde set ging opnieuw naar de Amerikaan. Isner gaf zijn voorsprong niet meer weg en pakte ook de vierde en laatste set, 6-4. 

Later op de nacht ging ook Bemelmans - met 3-0 tegen Querrey - onderuit. En zo is het na de eerste dag in de USA 2-0. De missie is enkel moeilijker geworden.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.