Tennis

Johan Van Herck over belangrijk Davis Cup-duel: "Over winst en verlies wil ik zelfs niet spreken"

Johan Van Herck over belangrijk Davis Cup-duel: "Over winst en verlies wil ik zelfs niet spreken"

Dit weekend gaat België op bezoek in Nashville voor het Davis Cup-duel met de Verenigde Staten. Kapitein Johan Van Herck weet dat de Amerikanen torenhoog favoriet zijn.

Van Herck moet het zonder David Goffin doen en tot overmaat van ramp is ook Steve Darcis er nog niet bij. "We hebben dit weekend veel te winnen als team", vertelt Johan Van Herck bij Sporza. "Op basis van de namen zijn de Verenigde Staten torenhoog favoriet. Dit team kan de Daviscup winnen."

"Over winst en verlies wil ik zelfs niet spreken, maar we kunnen hier twee Belgische talenten - Sander Gille en Joran Vliegen - lanceren en helpen bij hun ontwikkeling. Joris De Loore krijgt hulp bij zijn comeback en Ruben Bemelmans krijgt een kans om tegen topspelers te bevestigen."

'Ideale leerschool'

Al geeft Van Herck zich nog niet gewonnen tegen de VS, die drie spelers in de top 20 van de wereld hebben. "We komen niet naar hier met het idee dat we al verloren hebben, maar op dit moment is winnen of verliezen niet aan de orde", klinkt het. "We proberen de jongens 120 procent fit te krijgen, zodat ze het de Amerikanen lastig kunnen maken. Dit is de ideale leerschool."

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws