Tennis

Elise Mertens neemt opvallende beslissing na tegenvallende resultaten van laatste weken

Elise Mertens neemt opvallende beslissing na tegenvallende resultaten van laatste weken

De laatste weken sputterde de motor van Belgische nummer één Elise Mertens. Ze heeft dan ook besloten om de samenwerking met haar coach stop te zetten.

En dat is natuurlijk opvallend, want Mertens werd tot op heden gecoacht door haar vriendje Robbe Ceyssens. Daar komt dus nu een einde aan. Rick Vleeschouwers neemt de taken van Ceyssens over. Hij werkte eerder al met de Limburgse op de Kim Clijsters Academy. 

Mertens heeft enkele moeilijke weken achter de rug. Na haar glansprestatie op de Australian Open - ze haalde de halve finale in Melbourne - kon ze nooit meer twee wedstrijden na elkaar winnen. 

'Meer qualitytime'

"Het afgelopen anderhalf jaar heb ik samen met Robbe erg mooie resultaten neergezet en onze relatie is daar alleen maar sterker door geworden", aldus Mertens bij Sporza. "Door weer met Rick aan de slag te gaan, krijgen Robbe en ik opnieuw meer qualitytime als koppel."

Ceyssens gaat dan weer meer in de Kim Clijsters Academy aan de slag. "Ik blijf Elise uiteraard volgen en zal haar, zowel thuis als op de academie, blijven bijstaan", klinkt het. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.