Belgische nummer één in serieuze dip: "Ik mag niet aan mezelf beginnen twijfelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgische nummer één in serieuze dip: "Ik mag niet aan mezelf beginnen twijfelen"
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens begon het nieuwe tennisseizoen veelbelovend, maar de laatste weken is de Belgische nummer één van het vrouwentennis in een dipje beland. Ze won sinds Melbourne geen twee wedstrijden op rij meer.

In Miami moest ze het onderspit delven tegen Johanna Konta (WTA 14), al is dat natuurlijk niet de minste. "De score geeft een vertekend beeld, maar ik had niet het gevoel dat ik mijn spel kon opleggen", opent Mertens bij Sporza. "Konta speelde toptennis, ze was gewoon te goed. Ik heb nu een wisselend gevoel, maar ik weet waaraan ik moet werken. Ik moet de eerste slag proberen uit te delen, ook mijn opslagpercentage was wat minder."

"Naar de WTA-ranking kijk ik niet, want dan zal het niet vooruitgaan"

Het zorgt alvast niet voor twijfels bij de Limburgse. "De resultaten zijn inderdaad wat minder, maar ik mag zeker niet binnen te twijfelen. Ik geloof vol in mezelf. Ik ken mijn werkpunten en beide voetjes staan op de grond."

"Ik kan mijn niveau nog verbeteren en mentaal stappen vooruit zetten. Naar de WTA-ranking kijk ik niet, want dan zal het niet vooruitgaan. Een 21e plaats is niet slecht, maar ik wil beter", klinkt het. "Ik speel nu veel toptoernooien en mag ook nog niet te veel verwachten op het hoogste niveau. Ik moet mezelf blijven en mijn ding proberen te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws