Ook Yanina Wickmayer reageert verbolgen op uitspraken van ontslagen Dominique Monami

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook Yanina Wickmayer reageert verbolgen op uitspraken van ontslagen Dominique Monami
Foto: © photonews

Het ontslag van Dominique Monami als kapitein van onze Belgische Fed Cup-ploeg zorgde voor een hevige storm. Monami haalde zwaar uit naar de speelsters - en vooral naar Kirsten Flipkens - want volgens haar zijn zij verantwoordelijk voor haar ontslag.

Het ontslag van Monami kwam toch best verrassend. Ons land had de twee duels tegen Roemenië en Rusland gewonnen en moest daarna nipt het onderspit delven tegen Frankrijk. Maar de uithaal van Monami richting de speelsters viel ook bij Yanina Wickmayer niet in goede aarde.

"Ik schrok van de persartikels over de keuze van de federatie om Dominique als Fed Cup-kapitein te vervangen en meer bepaald de link die daarin gelegd wordt met mijn persoon", citeert HLN Wickmayer. "Ik wil benadrukken dat er geen overleg was met de federatie naar aanleiding van de ontmoeting tegen Frankrijk."

'Sta open voor gesprek'

Wickmayer vindt het spijtig wat er allemaal werd verteld. "Ik betreur de uitspraken van Dominique, onder wier leiding ik één keer heb deelgenomen aan de Fed Cup, maar die ik al lang ken en respecteer", klinkt het. "Ik sta open voor een persoonlijk gesprek met haar, maar wens in de pers geen publiek debat te voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws